Elämäni aakkoset

Moikkamoi! Seuraavaksi luvassa 29 elämäni aakkosta.

Asenne. Se ratkaisee. Oli tilanne mikä tahansa, asenteesi vaikuttaa eniten siihen, kuinka tilanne kehittyy eteenpäin. Positiivinen ja sisukas elämänasenne on mielestäni avain hyvään elämään.

Bändi. Ehdittiin me ehkä kahdeksan kuukautta soitella yhdessä. Pari keikkaakin vedettiin. Mukavaa hommaa olikin. Kesäksi olisi ollut luvassa isompi keikka, jota varten jo hieman treenailtiin. Koronan takia päivänmäärä siirtyi alkusyksyyn ja silloin ei ole porukka enää kasassa 🙁 Olisihan se ollut ihan törkeen siistiä soitella kesäpäivänä puolisen tuntia yleisön edessä.

Countrymusiikki. Tykkään tykkään. Siinä on sitä jotain tosi mahtavaa fiilistä. Varsinkin pitkillä ajomatkoilla tämä musiikki maistuu mulle!

Draama. Siitä haluan pysyä kaukana. En voi sietää turhaa draamailua. Eikö vaan voi ottaa iisisti, olla fiksu ja nauttia elämästä? En kaipaa draamakohtauksia oikeaan elämään. Jääköön ne niihin sarjoihin ja elokuviin, joita katson.

Etäopiskelu. Tätähän sitä ollaan viimeinen kuukausi tehty. Minun oma mielipiteeni on se, että tämän järjestelyn tulisi jatkua kesäloman alkuun asti. Syynä ensisijaisesti koronatilanne, mutta myös siksi, että omalta kantiltani katsottuna etäopiskelu on ihan parasta! Minulla on todella rento tämä viimeinen jakso. Oikeastaan minun täytyy olla vaan kolmen aineen oppitunneilla paikalla. Väljä lukkari mahdollistaa minulle myös kesätöiden aloittamisen aikaisemmin. Voin alkaa tekemään muutamaa päivää viikossa.

Finlandia. Jean Sibeliuksen upea teos. Hurjan vaikuttava ja saa minulla ainakin kylmät väreet aikaiseksi. Varsinkin mieskuorojen versiot ovat lähellä minun sydäntäni. Finlandia sopisi kansallislauluksi ehkä jopa paremmin kuin nykyinen Maamme-laulu.

Geenit. Kiitokset vain sinne sukupuun ylemmille tahoille. Olen geeneihin varsin tyytyväinen. Iskältä olen saanut muun muassa hymykuopat, mutta muuten kasvoissani on aika paljon äidin piirteitä. Iskän älykkyysosamäärällä taitaa olla myös jotakin tekemistä matikannumeroideni kanssa. Ja luovien ideoiden arkku lienee äidiltä perittyä.


Huumorintaju. Yksi ihmisen tärkeimmistä piirteistä. Huumori on elämän eliksiiriä. Pitää osata vähän heittää jerryä ja nauraa itselleen. Ei kannata olla tosikko, elämä olisi liian ankeaa ja tylsää. Sitä paitsi nauru pidentää ikää. Lieneekö johtuu siitä, että tekee ylimääräisiä vatsalihastreenejä siellä lattialla mahat kippurassa nauraessa.

Tämä on yksi niistä miljoonasta kuvasta, jonka intassa nimellä @sallikuvaa on minusta ottanut. Luottokuvaaja!

Ihannemies. Minun ihannemieheni on huumorintajuinen, urheilullinen, karismaattinen, fiksu, huolehtivainen, avarakatseinen, positiivinen, rento ja rempseä, komea, itsevarma, ahkera ja ja ja…musikaalisuus plussaa tietenkin… Pitikös tästä essee kirjoittaa 😀 Ei vaan. Ihailtavia piirteitä voi luetella vaikka kuinka paljon. Vaikka ihan kaikki mahdolliset positiiviset adjektiivit, mitä maa päällään kantaa. Ei mulla oikeasti mitään ”checklistaa” ole. Kunhan ne huonot puolet ovat sellaisia, joiden kanssa pystyn elämään. Päihteettömyys on iso asia, ei röökiä, ei nuuskaa, ei todellakaan huumeita, alkoholia kohtuullisesti. Pääasia, että on asiamies, hyvillä käytöstavoilla varustettu ja sitten vaan hurmaa minut 😉

Joulu. Aivan ihanaa aikaa. Rakastan joulun tunnelmaa. Kaikki joululaulut, valaistukset, koristeet, herkut ja niin edelleen. Joulu on minulle perhejuhla. Se on aika, jolloin iso perheemme kokoontuu varmasti yhteen viettämään laatuaikaa ja syömään joulukinkkua <3

Lapsena parasta oli lahjojen saaminen, mutta nykyään saan enemmän kiksejä lahjojen antamisesta. Myönnettäköön, että kyllä se kutkuttava tunne, kun availee niitä rapisevia lahjapaketteja edelleen minua ilostuttaa. Joulupukki ei ole muuten kertaakaan vielä unohtanut meidän perhettä. Joka joulu ollaan saatu hänelle laulaa. Meidän perhe siis laulaa jouluna erittäin paljon, musikaalisia kun ollaan.

Kesämökki. Perheemme kesämökki Kainuun kauniilla järven rannalla on ehdottomasti paras paikka viettää kesää. Siellä ei ole sähköä, mutta pystymme kyllä lataamaan jonkin verran puhelimia ja meillä on käytössä pieni jääkaappi iskän viritelmien ansiosta.

Lapsena lempipuuhaani oli ottaa mato-onki, kerätä madot ja lähteä soutuveneellä kalaan. Siellä viihtyi tunnin, jos toisenkin. En jostakin syystä pitänyt virvelöinnistä. Minusta oli ihanan rauhallista ankkuroida vene yhteen paikkaan ja auringon paisteessa tuijottaa kohoa, joka kellui taivaansinisen veden päällä. Sitten, kun kala -mitä todennäköisimmin ahven tai särki- nykäisi, palkitseva tunne oli taattu. Erityisesti silloin, kun koho upposi normaalia syvemmälle, olin onnesta soikea. Muistan tienneeni, ettei mato-ongella saa välttämättä kovin isoja kaloja, varsinkaan haukia. Kerran sitten nappasin omassa mittakaavassa ison hauen ja voi sitä ylpeyden määrää!Nykyään tykkään soudella järvellä tai lähteä ponttoonilautalla hyppimään ja uimaan keskelle järveä. Käytän paljon aikaa myös valokuvaamiseen ja luonnossa samoiluun. Mökkirannaltamme on upeat näkymät sekä auringonnousun että -laskun aikaan. Niitä sitten töllötän ja ikuistan ne järjestelmäkamerallani.

Lapsirakas. Olen lapsirakas ihminen. Onko mitään suloisempaa kuin vastasyntyneen pienen nappisilmät tai pikkiriikkiset sormet, jotka puristuvat hellästi peukalosi ympärille. Entä taapero, joka änkyttää joitakin sanoja ja ottaa ensimmäiset askeleensa? Lapsissa on sisäänrakennettu elämänilo ja pilke silmäkulmassa. Lapsenmielisyys on ihanaa.

Musiikki. Asia, joka on iso osa minua. Rakastan laulamista, pianon ja kitaran soittamista, musiikin kuutenlemista ja kaikkea mahdollista musiikkiin liittyvää. Musiikin avulla pystyn kanavoimaan tunteita laidasta laitaan. Musa on parasta! Ja musiikkimakuni on laaja lukuunottamatta heviosastoa…

Nöyryys. Taas yksi hyvin tärkeä luonteenpiirre. En voi sietää ylimielisyyttä. Voit olla itsevarma ja älykäs, mutta jos olet nöyryyden sijaan ylimielinen, en arvota itsevarmuuttasi ja älykkyyttäsi kovinkaan korkealle. Tiedä arvosi, mutta ole nöyrä.

Opetusala. Tämä on yksi uravaihtoehto, jota vakavasti harkitsen. Molemmat vanhempani työskentelevät opetustehtävissä. Sieltäköhän tämäkin kutsumus kumpuaa. Mielestäni pääsisin opettajana hyödyntämään kaikkia vahvuuksiani sopivasti ja kiinnotusta työtä kohtaan löytyy.

Paino. Asia, jota en todellakaan stressaa. Mun keholla on sille ominainen paino. Tämänpainoisena kehoni toimii normaalisti eikä minulla ole tarvetta alkaa pudottamaan painoa. Jokaisella on omanlainen keho ja siten myös erilainen ominaispaino. En muista, millon viimeksi kävin puntarilla enkä tiedä tarkkaa painoani. Itse alkaisin vasta siinä vaiheessa kiinnittämään huomiota painooni, jos se laskisi huomattavasti tai vastaavasti nousisi reilusti ylipainon puolelle. Sopivasti liikuntaa ja tasapainoinen ruokavalio herkkuineen takaa hyvän mielen ja painon. Terveys ennen kaikkea.

Quarantine. Tätähän tää elämä nyt on. Pysykää kotona ja minimoikaa sosiaaliset kontaktit. Toivottavasti kesällä päästäisiin rennompaan arkeen.

Rööki. En arvosta. Muistan että pienenä aina pidättelin hengitystä, kun kuljin tupakoijan ohi. Nykyään ajoittain hengailen jopa tupakkaringissä. En kuitenkaan ole itse edes maistellut tupakkaa enkä nuuskaakaan. En oikeastaan voi sietää kumpaakaan ja en nauti niiden lähellä olemisesta. Minusta molemmat ovat rahantuhlausta ja en näe niissä mitään hyötyjä.

Suomalaisuus. Olen isänmaallinen ja todella ylpeä kotimaastani. Suomalaisuus merkitsee minulle sisukkuutta, arvokasta historiaa, puhdasta ja kaunista luontoa tietenkään saunaa unohtamatta. Olen onnekas, koska olen syntynyt Suomessa. Ilmainen ja laadukas koulutus, terveydenhuolto, tasa-arvo, sananvapaus ja kaikki mahdolliset hyvinvointivaltion piirteet eivät suinkaan ole itsestäänselvyyksiä. Kaikki ei tietenkään ole täydellisesti, mutta maailmanlaajuisesti olemme monilla mittareilla katsottuna sitä kärkisakkia.

6.12.2017

Tonttu Toljanteri. Ehdottomasti paras joulukalenteri. Mikään ei tule koskaan päihittämään sitä. Siihen liittyy myös paljon rakkaita muistoja. Varsinkin mummolamuistot. Siellä ei oikein ole mitään tekniikkaa paitsi laitteisto, jolla pystyy katsomaan sitä yhtä ja samaa Tonttu Toljanteri muorin töissä -DVD:tä. En uskalla heittää edes varovaista arviota siitä, kuinka monta kertaa ollaan se katsottu läpi sukulaisten kanssa. Pappakin on Toljanterin suuri fani. Pappani veikeys, lapsenmielisyys ja lämmin olemus muistuttavat hieman Toljanteria unohtamatta sitä pilkettä hänen silmäkulmassaan.

Uhmaikä. Olen lapsirakas, kyllä. Mutta auta armias, kun lapsi tulee uhmaikään. Hermoja kiristää. En muista paljoakaan omasta uhmaiästäni, mutta ilmeisesti pappa nimesi minut silloin Tinttaliisaksi. Veljeni ovat käyttäneet sitä minun ärsyttämiseen varsinkin silloin, kun olen ollut jo valmiiksi kiukkuinen. Nykyään nimitys lähinnä huvittaa, mutta pitkään se minua ärsytti.

Ennen Tinttaliisa-vaihetta.

Valokuvaus. Rakas harrastukseni, joka aktivoituu yleensä kesän ajaksi. Lappia odotellessa.

Wanhat 2020. Kaverit tanssivat, minä en. Ei sinänsä kaduta, mutta olisihan siitä varmaan jäänyt mukavat muistot. Kaipa se mun prinsessapäivä jää myöhemmin juhlittavaksi.

X factor UK. On tullut seurattua aktiivisesti. Varsinkin Youtuben koostevideoita olen kovasti kuluttanut. Niiden parissa on saanut itkeä ja nauraa sydämen kyllyydestä.

Yrittäjyys. Tämä on asia, joka on pyörinyt paljon mielessäni. Välillä olen kammoksunut koko ideaa ja ajatellut, etten ikinä ryhtyisi yrittäjäksi. Toisinaan taas saan isoja ideoita, inspiroidun ja kehittelen kokonaisen yritysidean, josta olen aivan innoissani. Olisi ihan unelma olla yrityksen johdossa! Tahtoisin olla unelmaboss ja mun yritys olisi ihan unelmaduunipaikka. Siellä olisi kaikilla mukavaa ja inspiroivaa työskennellä! Lyhyen aikavälin ideana olen pohtinut toiminimen perustamista. Ideoita löytyy vähän joka suuntaan. Saa nähdä, mitä tuleman pitää.

Zen Cafen biisi Todella kaunis on ollut aikoinaan lempikappaleeni. Muistan törmänneeni siihen ensimmäisen kerran Uusi päivä -sarjaa katsoessani. Edelleenkin pidän siitä, mutta onhan sen vähän kulunut jo.

Åstadkomma glädje till vardagliga. Eli asiat, jotka tuovat minulle iloa arkeen. Pienet arjen iloni:

  • juuri vaihdetut puhtaat lakanat ja niiden tuoksu
  • vastaleikatun nurmikon tuoksu
  • hitaat aamut ja runsaat aamupalat
  • ensimmäiset aamut keväällä, kun tarkenee juoda aamukahvit kuistilla auringonpaisteessa

  • kauniit maisemat ja auringonpaiste
14.6.2018 klo 04.30

  • talvella puunpolton tuoksu! Ulkona ollessa se kutsuu sisälle takanlämpöön.
  • saunominen pitkän kaavan mukaan
  • suklaa!!!
  • lintujen viserrys
  • kun inspis iskee ja saavuttaa flow-tilan

Äitiys. Nostan hattua kaikille äideille, erityisesti omalleni. Ei ole helppo tehtävä luotsata kymmenen lasta hyvään elämään. Äitiys on yksi omista unelmistani. Tahdon olla äiti monelle lapselle.

Ötökät. Niitä odotellessa, ei vaan. Voisivat painua hiiteen. Onko mitään yhtä ärsyttävämpää kuin hirvikärpästen löytäminen hiuksista? Entäpä, kun nautit ihanasta hellepäivästä ja paarmat purevat sinut paukamille? Tai se tunne, kun olet nukahtamaisillasi ja kuulet itikan ininän. Et voi alkaa nukkumaan ennen kuin olet löytänyt ja liiskannut sen. Kärpäset, kimalaiset ja muut sellaiset harmittomat ötökät ovat mun kaa ihan hyvää pataa.

Siinäpä oli elämäni aakkoset. Tulipa pitkä teksti. Joskus näinkin.

Positiivisella energialla etiäpäin!
Sydämellisin terveisin
~ M A A R I T ~

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.